Tklapi

Tklapi

Tklapi

Tklapi

Tklapi

Tklapi

Tklapi

Tklapi - nepakeičiamas kai kurių gruziniškų patiekalų komponentas. Gaminamas iš alyčos, tkemali slyvų, inžiro (figmedžio vaisių) ir kitų vaisių juos sutrinant per nemetalinį sietelį. Gauta masė (be odelių) tepama mažesniu kaip 1 cm sluoksniu ant specialių lentelių iš lapuočių medienos, suteptų aliejumi, kurios pastatomos saulėje džiūti. jeigu sluoksniai išdžiūvus labai suplonėja, iš viršaus vėl užtepa masės ir džiovina toliau.
Apdžiūvusią, bet dar elastingą tklapi nuimama nuo lentelės ir dar kiek padžiovinama kol visai išdžius. To požymiai - tklapi iš abiejų pusių tolygiai patamsėja, pradingsta lipnumas. Tklapi storis turi būti ne daugiau 3 mm. Laikomas susuktas į vamzdelį ir apsuktas švaria marle sausoje vėdinamoje patalpoje.u 3 mm. Laikomas susuktas į vamzdelį ir apsuktas švaria marle sausoje vėdinamoje patalpoje.
Tklapi lengvai atlūžta nuo didelio lapo. Dozuojamas kvadratiniais centimetrais arba "gabaliukais". Pavyzdžiui: "įdėti pusės delno dydžio tklapi". Tklapi naudojamas gaminant charčo (charčo be tklapi - ne charčo) ir kitos gruziniškose sriubose, taip pat padažuose prie mėsos, ryžių, daržovių, paukštienos. Mėgstamas vaikų valgis.

Tklapi

Tklapi

Tklapi

Tklapi

Tklapi

Tklapi

© 2014 J.D.Endriukaitis