Adžapsandali

Adžapsandali

Adžapsandali

Adžapsandali

Adžapsandali

Adžapsandali

Adžapsandali

Patiekalui reikia: 3 vidutinio dydžio baklažanų, 1 svogūnas, 2 bulgariški pipirai, 6-7 vidutinio dydžio pomidorai, 1-2 bulvės (nebūtina), žalumynai - bazilikas, kindza, krapai, oreganas - po vieną puokštele, druska.
Baklažanus supjaustome, pabarstome druska ir leidžiame nutekėti sultims apie 20 minučių. Tuo metu likusias daržoves supjaustome vienodo dydžio gabaliukais, svogūną smulkiau. Pomidorus, prieš tai nuėmę odelę, apipilti verdančiu vandeniu. Susmulkiname ir išmaišome žalumynus. Baklažanus, kad panaikinti kartumą, net galima nuplauti po tekančiu vandeniu.
Visas daržoves į puodą dedame sluoksniais: baklažanus, svogūnus, bulves, pipirus, pomidorus, žalymynus, vėliau druską ir pipirus, po to sluoksnius pakartojame keletą kartų. Puodas dedamas ant lėtos ugnies; kada pasigirsta užvirimo garsas, ugnį galima dar sumažinti ir patiekalą troškinti savo sultyse, be vandens. Palaipsniui galima puodo turinį paspausti, kad viršutiniai sluoksniai panirtų į sultis ir tolygiai išsitroškintų.

Adžapsandali

Adžapsandali

Adžapsandali

Adžapsandali

Adžapsandali

Adžapsandali

© 2014 J.D.Endriukaitis