Vištiena su baže padažu

Baže yra gruziniškas padažas iš graikiškų riešutų, česnako ir prieskonių. Žemiau pateikiame Baže padažo su vištiena receptą.
2 porcijoms reikia: 2 marinuotų vištos krūtinėlių, aliejaus. (Užmarinuokite krūtinėles, uždenkite, ir laikykite šaldytuve ne mažiau 12 valandų.
Padažui reikia: 400 gramų graikiškų riešutų, 3 didelių česnako skiltelių, druskos, 1 šaukšto Trigonella caerulea, 1 šaukšto sauso koriandro, 1 šaukšto raudonųjų pipirų ir 1 šaukšto sausos medetkos.

Baže padažo ingredientai

Baže padažo ingredientai

Vištiena

Vištiena

Baže padažo paruošimas

Baže padažo paruošimas

Vištienos paruošimas. Vištieną išimame iš marinato ir nusausiname. Krūtinėles suvyniojame į foliją ir dedame ant kepimo skardos. Kepame orkaitėje neaukštoje temperatūroje apie 40 minučių.
Padažo gamyba. Kol vištiena kepa pagaminame padažą. Sumalkite graikiškus riešutus (galima mėsmale). Sutriname česnaką. Gruzijoje įprasta riešutus trinti su šaukštu, kad išsiskirtų aliejus, kuris vėliau naudojamas patiekalui palaistyti. Tai gana varginantis procesas.
Į dubens dugną dedame sutrintą česnaką, ant viršaus dedame sumaltus riešutus, ant jų prieskonius ir druską. Užpilame 50 ml virinto šalto vandens ir šakute suplakame ir išmaišome. Įpilame dar truputį vandens ir maišome kol padažas gausis nelabai tirštas.
Iškeptą vištieną išimame iš orkaitės, užpilame baže padažu ir iš karto dedame ant stalo. Įprastai patiekalas valgomas su balta duona, galima valgyti su gomi (koše). Tada į ją nededame sulguni sūrio ir sviesto.

Baže padažo paruošimas

Baže padažo paruošimas

Baže padažo paruošimas

Baže padažo paruošimas

Baže padažas

Baže padažas

© 2014 J.D.Endriukaitis