Čašušuli vištiena su moliūgo sėklomis
Čašušuli reikia: 1 vištos arba 1 kilogramo vištienos krūtinėlių, 3 svogūnų, 3-4 česnako skiltelių, 15 gramų šviežio žalio koriandro, 2 didelių pomidorų, 120 gramų moliūgo sėklų, 1 šaukšto juodųjų pipirų žirnelių, 50 gramų sviesto, 1 lauro lapo, 3 šaukštų augalinio aliejaus, 3 šaukštų vyno acto, 2 šaukštų grietinės, druskos.
Čašušuli gamyba
Čašušuli gamyba
Čašušuli gamyba
Nuplauname ir supjaustome vištą. Ją ir šaukštą juodųjų pipirų dedame į gilią keptuvę, įpilame 50 ml vandens, 2 šaukštus vyno acto ir 3 šaukštus augalinio aliejaus. Uždengiame iki užvirimo, po to troškiname ant lėtos ugnies kol visas skystis išgaruos.
Supjaustome svogūnus ir dedame į keptuvę. Troškiname, dažnai maišydami, (neuždengtą) ant vidutinės ugnies 5-6 minutes.
Supjaustome pomidorus, juos ir sviestą dedame į keptuvę. Išmaišome. Dažnai maišydami troškiname ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Smulkiai supjaustome česnako skilteles. Jas ir 2 šaukštus grietinės dedame į keptuvę. Išmaišome. Dažnai maišydami troškiname ant vidutinės ugnies 1-2 minutes.
Supjaustome šviežią koriandrą. Jį ir moliūgo sėklas dedame į keptuvę. Pasūdome. Išmaišome ir nukeliame nuo ugnies. Valgomas karštas.
Lobiani
Čašušuli
Čašušuli
© 2014 J.D.Endriukaitis