Prasiela - porai su riešutais

Tai labai senas prasiela (pchali arba fchali (ფხალი) variantas) receptas iš Gruzijos regiono Imeretijos.
Prasielai reikia: 1,5 kilogramų porų, 400 gramų graikiškų riešutų, 30 gramų šviežių petražolių, 30 gramų šviežių žalių koriandrų, 3 česnako skiltelių, 1 arbatinio šaukštelio Trigonella caerulea, 1 arbatinio šaukštelio sausos medetkos, 1 su kaupu arbatinio šaukštelio aštriųjų raudonųjų pipirų, 1 arbatinio šaukštelio sauso koriandro, 5 šaukštų balto vynuogių acto, 2 šaukštų augalinio aliejaus, granatų sėklų ir druskos.

Prasiela gamyba

Prasiela gamyba

Prasiela gamyba

Prasiela gamyba

Prasiela gamyba

Prasiela gamyba

Gerai nuplauname porus ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame mažiausiai 25 minutes. Porai turi būti minkšti.
Išvirtus porus nusausiname kiaurasamtyje. Sumalame riešutus ir česnaką kartu. Supjaustome šviežią žalią koriandrą, petražoles ir sudedame į dubenį, įpilame 5 šaukštus vyno acto ir 2 šaukštus aliejaus. Sudedame ir riešutus-česnaką. Gerai išmaišome.
Įdedame po arbatinį šaukštelį Trigonella caerulea, sausos medetkos, aštriųjų raudonųjų pipirų. Pasūdome. Viską sumaišome mediniu šaukštu.
Iš porų rankomis išspaudžiame kiek įmanoma daugiau likusio vandens ir suformuojame kamuoliukus, ir stipriai suspaudžiame rankomis, kad pašalintume likusį vandenį. Kamuoliukus supjaustome ir sudedame į dubenį su kitais ingredientais. Gerai išmaišome. Iš šio mišinio padarome kamuoliukus.
Papuošiame granato sėklomis ir šaltus dedame ant stalo.

Prasiela gamyba

Prasiela gamyba

Prasiela gamyba

Prasiela gamyba

Prasiela

Prasiela

© 2014 J.D.Endriukaitis