Sausa adžika
Adžika yra ne tik tradicinis gruzinų padažas, bet ir sausas prieskonis.
Sausa adžika (მშრალი აჯიკა, mšrali adžika) - dažnai gruzinų virtuvėje naudojamas prieskonis. Sausa adžika gardinami makaronai, ryžiai, virtos daržovės, mėsa, paukštiena, sriubos, ji dedama į įvairiausius padažus.
Jeigu į sausą adžiką įpilti truputį vyno acto, stambios druskos ir žiupsnį cukraus, gausime puikų pikantišką padažą.
Sausa adžika
Sausa adžika
Sausa adžika
Adžikos pagrindiniai ingredientai - sumalti raudonieji pipirai ir paprika ir įvairiausi prieskoniai: koriandras, bazilikas, dašis, kinza, mairūnas ir kiti. Klasikinės adžikos spalva yra įvairiausių atspalvių raudona, bet vietoje raudonųjų pipirų naudojant žaliuosius, ji bus ne tokia aštri, jos spalva bus žalia. Sausos adžikos receptų yra daugybė, kaip ir jai pagaminti prieskonių įvairovė.
Sausa adžika Gruzijos turguose dažniausiai būna raudonos spalvos, stamboko malimo, bet nesunkiai rasime ir labai smulkiai sumaltos ar žalios adžikos.