Ostri
Ostri yra aštrus, su daugybe prieskonių, jautienos troškinys, Gruzijoje labai populiarus kaip ir namų maistas, taip ir patiekalas restoranuose.
Ostri reikia: 800 gramų liesos jautienos, 100 gramų sviesto, 3 didelių svogūnų, 4 didelių pomidorų, 1 arbatinio šaukštelio aštriųjų raudonųjų pipirų, 1 arbatinio šaukštelio sauso koriandro, 200 gramų marinuotų agurkų, 1 kupino arbatinio šaukštelio pomidorų pastos, 2 česnako skiltelių, 15 gramų petražolių arba purpurinio baziliko (arba abiejų), 2 lauro lapų, druskos pagal skonį.
Ostri gamyba
Ostri gamyba
Ostri gamyba
Jautieną supjaustome vidutinio dydžio kubeliais ir kartu su lauro lapais sudedame į gilią keptuvę. Įpilame 200 ml vandens. Uždengiame ir kepame, kartais pamaišydami, ant labai lėtos ugnies mažiausiai 2 valandas. Iškepusi mėsa turi būti labai minkšta.
Iš keptuvės išpilame susidariusias mėsos sultis, bet jų neišmetame.
Į keptuvę dedame 100 gramų sviesto, viską pasūdome. Vėliau dedame smulkiai supjaustytus svogūnus ir gerai išmaišome. Kepame, dažnai maišydami, ant labai lėtos ugnies dar 7-8 minutes. Svogūnų spalva neturi pakisti.
Nulupame ir supjaustome pomidorus ir dedame į keptuvę. Kepame ant labai lėtos ugnies dar 3-4 minutes. Galų gale į keptuvę dedame supjaustytą česnaką, koriandrą ir pomidorų pastą. Gerai išmaišome. Dedame aštriuosius raudonuosius pipirus, ir jeigu reikia, pasūdome. Gerai išmaišome. Supilame mėsos sultis. Maišydami, troškiname ant labai lėtos ugnies dar 5 minutes. Supjaustome petražoles arba purpurinį baziliką ir sudedame į keptuvę. Išmaišome. Supjaustome marinuotus agurkus, dedame į keptuvę, išmaišome ir troškiname dar 5 minutes ant vidutinės ugnies. Tada pateikiame ant stalo.
Ostri gamyba
Ostri gamyba
Ostri
© 2014 J.D.Endriukaitis