Imeretiškas sūris
Imeretiškas sūris
Imeretiškas sūris
Imeretiškas sūris
Imeretiškas, imeretietiškas sūris gaminamas Gruzijos regione Imeretijoje. Tai labai populiarus varškės sūris gaminamas iš karvių pieno. Sūris yra minkštas ir elastingas, jo skonis sūrus, truputį rūgštus. Tai yra "greitas sūris" subręstantis tik per vieną ar dvi dienas.
Įprastos, namų gamybos, imeretiško sūrio galvos yra skritulio formos, 2,5-3,5 cm storio, jos sveria nuo 0,5 iki 1,5 kg. Sūryje yra apie 50% vandens ir nuo 1% iki 5% druskos, riebumas siekia 45%.
Imeretiškas sūris yra daugelio gruziniškų patiekalų sudėtinė dalis, pavyzdžiui - chačiapuri. Jis dedamas į salotas, ir, beveik į kiekvieną patiekalą kuriam reikia vidutiniškai besilydančio sūrio.
Gruzijos turguose galite pamatyti kalnus šio sūrio galvų, juo prekiauja nedidelės parduotuvės ar kioskai. Kilogramas šio sūrio vidutiniškai kainuoja 6 GEL (apie 2,5 EUR), vasarą gali būti pigesnis.
Imeretiškas sūris
Imeretiškas sūris
Imeretiškas sūris
© 2014 J.D.Endriukaitis