Mčadi
Mčadi - paplotėlis iš kukurūzų miltų, kepamas keptuvėse ant anglių, miesto sąlygomis - orkaitėje. Patys geriausi mčadi iškepami akmeninėse keptuvėse keci. Šiuo atveju mčadi tešla ištepamas keci dugnas, o iš viršaus uždengiama įkaitinta skarda, ant kurios užpilami karšti pelenai ir anglys. Kartais mčadi kepa moliniuose keci, uždengia tokiu pačiu keci į kurį pripila karštų pelenų ir anglių. Mčadi kepama apie 1 valandą. Kepant metalinėse keptuvėse mčadi uždengiamas dangčiu ir pradžioje kepa viena pusė, vėliau kita, jau neuždengta. Kepant šiuo būdu, kepimo laikas sutrumpėja beveik dvigubai, bet nukenčia mčadi kokybė.
Mčadi
Mčadi
Mčadi
Mčadi receptas. Reikia: 3 stiklinių kukurūzų miltų, 1,5 stiklinės vandens.
Tešlą užmaišome skystoką, lipnią. Sušlapiname rankas šaltame vandenyje, imame tešlą, sukočiojame į kamuoliuką ir jį suplojame įkaitintoje keptuvėje. Uždengiame dangteliu, iškepame, kaip paminėta aukščiau.
Mčadi pateikiamas vietoje duonos.
Mčadi
Mčadi
Mčadi
© 2014 J.D.Endriukaitis